Fashion Product Design

Intenzivni kurs iz oblasti modnog dizajna, modelarstva i konfekcije

Trajanje i organizacija:

  • Trajanje programa: 1 godina (450 časova)
  • Način pohađanja: obavezno pohađanje
  • Jezik na kojem se izvodi nastava: srpski (u Milanu: italijanski ili engleski)

Predstavništvo

Beograd - Milano - Rim

Ciljevi

Cilj intenzivnog kursa Fashion Product Design je da polaznici ovladaju veštinama projektovanja, razvoja i izrade odevnih predmeta kao i da se praktično upoznaju sa čitavom modnom industrijom, od osmišljavanja modnog proizvoda do njegove realizacije.

Glavni cilj kursa je i sticanje teorijsko-praktičnih znanja koja će polaznicima omogućiti da steknu veštine neophodne za osmišljavanje modne kolekcije, pravljenje skica i realizaciju modne linije, da vrše odabir materijala i na pravi način ih kombinuju.

Za detaljnije informacije, popunite formular.

Obrazovni profili

Dizajner modne kolekcije, Modni konsultant, Modni dizajner, Grafički dizajner u modi, Modelar, Tehničar u konfekciji, CAD Modelar.

Uslovi za upis

  • Zainteresovani kandidati moraju posedovati diplomu srednje škole.

Program

Kurs je podeljen na sledeće module:

Fashion Design: polaznici ovladavaju tehnikama umetničkog izražavanja i stiču znanja iz tehnologije tekstila i tehnike bojenja neophodne za projektovanje kolekcija i izradu modnih crteža.

Fashion Graphic Design: polaznici stiču osnove programa Photoshop i Illustrator kako bi što bolje izradili modne crteže,  ilustracije i tehničke skice.

Modelarstvo: polaznici usvajaju metode i tehnike neophodne za izradu šablona i prototipa ženskih odevnih predmeta poput suknji, sakoa, pantalona i gornjih delova.

Konfekcija: polaznici stiču znanja i krojačke veštine neophodne za realizaciju odevnih predmeta pomoću industrijskih mašina. Jedan deo nastave posvećen je razvoju konfekcijskih brojeva i izmenama u kroju u zavisnosti od tkanine koja se koristi.

CAD: razvoj modela uz pomoć sistema CAD (Lectra). Optimizacija modela za proizvodnju. Razvoj veličina.

Želite li dodatne informacije?

Popunite formular kako biste dobili detaljnije informacije i mi ćemo vas kontaktirati u najkraćem roku.

Informišite se odmah!
Podaci su zaštićeni Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti (Sl.glasnik RS, br.87/2018), PRISTAJEM na korišćenje svojih ličnih podataka.