O nama

Škola mode

Accademia del Lusso je škola mode i dizajna koja se na kreativan i inovativan način bavi visokim obrazovanjem. Od svog osnivanja 2005. godine predstavlja mesto gde se susreću potrebe tržišta rada - u potrazi za usko specijalizovanim obrazovnim profilima - i težnje onih koji žele da započnu karijeru u sistemu prestižnih modnih marki, luksuza i najkvalitetnijih proizvoda. Nije slučajno što se glavno sedište škole Accademia del Lusso nalazi baš u ulici Montenapoleone u Milanu, budući da ona predstavlja obaveznu destinaciju svih onih koji žele da kao profesionalci rade u ovom  sektoru.

Accademia del Lusso ima za cilj obrazovanje najvažnijih stručnih profila u oblasti mode, marketinga, brend menadžmenta, modnog dizajna i modne komunikacije, istovremeno održavajući stalni kontakt sa firmama koje rade u ovim sektorima. Kako bi svojim studentima mogla da garantuje kvalitetno obrazovanje, Accademia del Lusso konstantno obnavlja i unapređuje svoju obrazovnu ponudu.

Nastavne metode koje se primenjuju su inovativne i podstiču kreativnost i planiranje zahvaljujući činjenici da su zasnovane na tri izuzetno bitna principa: učenje, primena znanja i sticanje iskustva.

Luksuz: tržište u stalnom razvoju

Accademia del Lusso zasniva svoje metode na usmeravanju kreativnosti ka luksuzu iz dva osnovna razloga: prvi se ogleda u činjenici da tržište luksuza predstavlja kako u Italiji tako i u celom svetu biznis koji se konstantno razvija mnogo brže nego što je to slučaj sa ostalim tržištima. Drugi razlog je mnogo praktičnije prirode, i zasniva se na činjenici da mladi nailaze na velike poteškoće kada pokušaju da uđu u pomenute sektore budući da su oni veoma često zatvoreni i nepristupačni.

Želite li dodatne informacije?

Popunite formular kako biste dobili detaljnije informacije i mi ćemo vas kontaktirati u najkraćem roku.

Informišite se odmah!
Podaci su zaštićeni Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti (Sl.glasnik RS, br.87/2018), PRISTAJEM na korišćenje svojih ličnih podataka.